tirsdag den 4. december 2018

Grower's Cup - Guatemala Antigua

Vi skal endnu et smut forbi Guatemala. Her finder vi den lille by Antigua, hvor en række jordskælv i 1700-tallet nåede at smadre store dele af byen. Antigua ligger omringet af bjerge og vulkaner. Kan det smages i kaffen? Lad os finde ud af det!

Grower's Cup - Guatemala Antigua, 300 ml. (2 kopper), Kaffe Julekalender fra Grower's Cup.

Med nænsom hånd bliver kaffekuverten tilsat 300 ml. varmt vand - 95°C selvfølgelig - og får lov til at trække i de berømte 5 min.

Duft
ÅRH den dufter godt! Den har sådan en god duft af kaffe. Der kan fornemmes en fin og forsigtig duft af chokolade og syrlige frugter. Det er ikke en kraftig syrlighed, men sådan en behagelig form, som sammen med chokoladen går i symbiose, og giver en god duft.

Udseende
Kaffen inspiceres. Den har en fin sort farve, ikke for mørk og ikke for tynd. En god mellemting. Den har et let brunligt skær. Kaffen ser ikke særlig kraftig ud, men det gør ikke noget. Der kan sagtens være godt med punch i en lys kaffe. Det er en flot og indbydende farve.

Smag
Ind kommer kaffen. Straks kommer der en let syre, som så går over i en let smag af chokolade. Den smager godt, men så begynder det hele at blive lidt underligt. Pludselig kommer der en stærk bitterhed  indover kaffen, som straks får følge af en mærkelig bismag. De to 'partners in crime' efterlader munden med en tør fornemmelse, og så den her meget mærkelige bismag. Det er virkelig en besynderlig smag. Den er i sig selv ikke en ubehagelig smag, men samtidig så smager den ikke super godt. Lige ind til, at den kom til den mærkelig bismag, så smagte den egentlig rigtig godt. Bismagen not-so-much. Kaffen har heller ikke særlig meget krop.

Opsamling
Uha sikken en rutschebanetur. Kaffen lagde rigtig godt fra start. God duft. Flot udseende. God syrlig kaffe med smagsnuancer af chokolade. Det fungerede overraskende godt. Desværre så begynder det så at gå noget så gevaldigt ned af, da bitterheden skærer igennem kaffen og en mærkværdig bismag skyder ind, og som efterlader munden helt tør. Jeg er ikke så stor fan af den smag.

Det kan jo godt være, at der er gået et eller andet galt med kaffen. Det kan jo sagtens hænde, kaffe er jo et biologisk produkt. Shit happens. Det svære så trækker den her bitterhed og bismag altså gevaldigt ned. Det er ikke fordi, at jeg ikke kan drikke kaffen - det kan jeg. Men det er bare ikke en særlig behagelig bismag.


Guatemala Antigua fra Grower's Cup får

2 ud af 5 bønner


Følg med imorgen hvor vi brygger den næste i rækken!


Growers cup


Læs HER hvordan det gik med Grower's Cup - Bolivia Caranavi.
Læs HER hvordan det gik med Grower's Cup - Brazil Ascarrive.
Læs HER hvordan det gik med Grower's Cup - Colombia Caturra de Altura.
Læs HER hvordan det gik med Grower's Cup - Costa Rica Tarrazu.
Læs HER hvordan det gik med Grower's Cup - Ethiopia Sidamo-2.
Læs HER hvordan det gik med Grower's Cup - Guatemala Chajulense.
Læs HER hvordan det gik med Grower's Cup - Honduras Amprocal.
Læs HER hvordan det gik med Grower's Cup - Indonesia Sulawesi.
Læs HER hvordan det gik med Grower's Cup - Kenya Zawadi.
Læs HER hvordan det gik med Grower's Cup - Nicaragua Nueva Segovia.
Læs HER hvordan det gik med Grower's Cup - Peru Cajamarca.
-->