Vores karakterskala spænder bredt fra den laveste mulige karakter, 1 bønne, og
helt op til topkarakteren på 5 bønner. Det er dog muligt, at man støder ind i en
kaffe, som ikke rigtig hører til en af de 5 kategorier, faktisk midt imellem.
Derfor har vi valgt, at vi har mulighed for at give en kaffe en halv bønne
ekstra. Dette kan meget vel minde om, at en skolelærer giver 4 ↑, hvis ens
lyriske udskejelser ikke helt har det, som der bliver krævet af et 7-tal, men
den er alligevel meget tæt på. Vi har valgt at bruge denne metode, da det bliver
lettere at vurdere, hvor på skalaen en kaffe befinder sig. Havde vi valgt en
10-trinsskala, ville opgaven med at vurdere præcist, hvor på skalaen kaffen
skulle placeres, være en meget sværere opgave, end hvis man havde 5
hovedgrupper.
Kaffebedømmelse
Denne karakter er den laveste mulige at opnå. Derfor gives denne karakter udelukkende til kaffer, så man ikke har lyst til at tage hverken en ekstra tår eller kop af.
Denne karakter bliver givet til kaffer, som har masser af potentiale. Der er en hel del elementer, som ikke alle er lige gode.
Denne karakter er lidt over middel og bliver derfor givet til kaffer, som egentlig smager ganske fornuftigt.
Denne karakter gives til de rigtig gode kaffer. Og vi mener altså RIGTIGE gode kaffer.
Dette er crème de la crème. Toppen af poppen. Det ypperste af det ypperste. Pejlemærket for god kaffe.