Kaffeskalaen

Vores karakterskala spænder bredt fra den laveste mulige karakter, 1 bønne, og helt op til topkarakteren på 5 bønner. Det er dog muligt, at man støder ind i en kaffe, som ikke rigtig hører til en af de 5 kategorier, faktisk midt imellem. Derfor har vi valgt, at vi har mulighed for at give en kaffe en halv bønne ekstra. Dette kan meget vel minde om, at en skolelærer giver 4 ↑, hvis ens lyriske udskejelser ikke helt har det, som der bliver krævet af et 7-tal, men den er alligevel meget tæt på. Vi har valgt at bruge denne metode, da det bliver lettere at vurdere, hvor på skalaen en kaffe befinder sig. Havde vi valgt en 10-trinsskala, ville opgaven med at vurdere præcist, hvor på skalaen kaffen skulle placeres, være en meget sværere opgave, end hvis man havde 5 hovedgrupper.


Denne karakter er den laveste mulige at opnå. Derfor gives denne karakter udelukkende til kaffer, så man ikke har lyst til at tage hverken en ekstra tår eller kop af. Denne karakter bliver kun givet til de virkelig dårlige kaffer. De såkaldte bundskrabere.
Denne karakter bliver givet til kaffer, som har masser af potentiale. Der er en hel del elementer, som ikke alle er lige gode, men på dette niveau kan der nu sagtens drikkes mere end én kop. Kaffen er her ikke super dårlig, men den er heller ikke bedre.
Denne karakter er lidt over middel og bliver derfor givet til kaffer, som egentlig smager ganske fornuftigt. De skal have en god balance og er sådan set bare kaffer, som er forholdsvis gode. De er på ingen måde revolutionerende, men de har alligevel lige det ekstra, som vi synes, man godt kan kræve af en god kop kaffe.
Denne karakter gives til de rigtig gode kaffer. Og vi mener altså RIGTIGE gode kaffer. Der er her ikke plads til hverken fejl eller mangler. Kaffer, som næsten er ved at få 5 bønner, men hvor den samlede oplevelsespakke måske ikke levede op til de ellers så høje krav, som det at få 5 bønner kræver. Disse kaffer bliver lagt ind på dette punkt.
Dette er crème de la crème. Toppen af poppen. Det ypperste af det ypperste. Pejlemærket for god kaffe. Ved dette punkt kan det ikke blive bedre. Netop derfor er denne karakter også den sværeste at få, og toppen af vores Bønnestage er kun reserveret til de bedste af de bedste.
-->