onsdag den 5. december 2018

Grower's Cup - Ethiopia Sidamo-2

Etiopien er især kendt for sin kaffe. Kaffens mekka. Ifølge legenderne, så skulle arabicakaffen eftersignende stamme herfra. Så det er jo i den grad spændende, at der så dukker en etiopisk kaffe op i Grower's Cup's kaffe julekalender!

Grower's Cup - Ethiopia Sidamo-2, 300 ml. (2 kopper), Kaffe Julekalender fra Grower's Cup.

Kaffen bliver stadig brygget i en 300 ml. udgave, som atter får de forskrevne 5 min. trækketid (4-6 min er anbefalingen, og det bliver selvfølgelig den i midten)

Duft
Den har en meget lys og blid duft, som har noter af blomster. Den er ikke speciel kraftig og så kan der sagtens fornemmes en del syre.

Udseende
Kaffen er meget lys. Det har stadig kaffefarven, men det er helt tydeligt, at det her er en lidt mere mild og frisk kaffe. Der er ikke så pokkers meget andet, at sige om kaffens udseende.

Smag
Det er en meget let kaffe, som kommer ind i munden. Den har sådan en lidt blomster/te-agtig smag. Den smager lidt ligesom at blomster dufter, du ved nogle af de der hvide blomster. Samtidig er der også en lidt rustik smag, hvor der er sådan lidt skovbund og bark.

Jeg synes også jeg kan fornemme en hel del syre, men det er ikke på et sådant niveau, at man vil kunne sige at det måtte være ren citronsaft. Der er meget syrlighed, og det er en behagelig en af slagsen. Efterfølgende kommer der så en del bitterhed, som har det med at efterlade munden forholdsvis tør. Det er jeg så aldrig den store fan af. Den har en god krop.


Opsamling
Ethiopia Sidamo-2 er en noget speciel kaffe. Der er masser af power på smagene, og man kan helt tydeligt fornemme de mange smagsnuancer og -noter. Det er en meget frisk kaffe, som smager lidt af forår og solskin. Eneste rigtige minus er, at den er umådelig bitter. Det har nok også meget at gøre med de syrlige smagsnoter, som er meget fremtrædende. Men den er godt nok bitter og det giver jo så altså en tørhed, som får halsen til at snøre sig sammen. Det er jeg ikke den helt store fan af. Kaffen smager rigtig godt, og det er helt tydeligt at det er en kvalitetskaffe. Den er bare virkelig bitter.


Ethiopia Sidamo-2 fra Grower's Cup får

3 ud af 5 bønner


Følg med imorgen hvor vi brygger den næste i rækken!


Growers cup


Læs HER hvordan det gik med Grower's Cup - Bolivia Caranavi.
Læs HER hvordan det gik med Grower's Cup - Brazil Ascarrive.
Læs HER hvordan det gik med Grower's Cup - Colombia Caturra de Altura.
Læs HER hvordan det gik med Grower's Cup - Costa Rica Tarrazu.
Læs HER hvordan det gik med Grower's Cup - Guatemala Antigua.
Læs HER hvordan det gik med Grower's Cup - Guatemala Chajulense.
Læs HER hvordan det gik med Grower's Cup - Honduras Amprocal.
Læs HER hvordan det gik med Grower's Cup - Indonesia Sulawesi.
Læs HER hvordan det gik med Grower's Cup - Kenya Zawadi.
Læs HER hvordan det gik med Grower's Cup - Nicaragua Nueva Segovia.
Læs HER hvordan det gik med Grower's Cup - Peru Cajamarca.
-->