mandag den 10. december 2018

Grower's Cup - Indonesia Sulawesi

Vi skal et smut forbi Indonesien. Hvad jeg ikke har været klar over var, at man dyrkede kaffe i Indonesien. Så det er lidt af en "world first" for mig. Området hvor kaffen er dyrket i skulle eftersignende stamme fra en tidligere Hollandsk koloni. Koloni-kaffe. Spændende!

Grower's Cup - Indonesia Sulawesi, 300 ml. (2 kopper), Kaffe Julekalender fra Grower's Cup.

"Same procedure as last...". Endnu en gang bliver kaffen lavet i en 300 ml. udgave, som også får de obligatoriske anbefalede 5 min. trækketid. Why change a winning horse?

Duft
Den har en meget forsigt og mild duft. Der kan fornemmes en smule sødme og let træagtige toner. Det er en behagelige og dejlig duft. Velkomponeret duft.

Udseende
Umiddelbart så ser den lidt tynd ud. Den har ikke den her dunkel kaffefarve. Den er sådan lidt lys i det. Den ser i hvert fald rigtig spændende ud!
Smag
Der smages! Kaffen kommer ind, og en lidt tynd smag og fylde breder sig i munde. Den har en hel del syre, men den når aldrig rigtig at tage overhånd. Til slut kan der også fornemmes en smule bitterhed, men det er faktisk ikke særlig domminerende, hvilket de lidt mere tynde kaffer godt kan have en tendens til at være. Det er helt tydeligt at man kan fornemme noter af træ, men det er sådan en lidt fin note.



Opsamling
Grower's Cup - Indonesia Sulawesi er lidt en pudseløjerlig og spidsfindig. Den kan godt virke en smule tynd i det, men så kommer der alle mulige fine smagsindtryk. Den har en masse syre, noter af træ og en blød let bitter eftersmag. Kaffen er lidt af en overraskelse. For den har netop alle de her smagsindtryk, og den er lidt over det hele, men alligevel så fremstår den altså utrolig skarp. Syre. Træ. Bum. En rigtig behagelig kaffe. Når det så er sagt, så kunne jeg godt have ønsket at den måske havde haft lidt mere "punch". Den er meget fin og mild.


Indonesia Sulawesi fra Grower's Cup får

3.5 ud af 5 bønner

Følg med imorgen hvor vi brygger den næste i rækken!


Growers cup


Læs HER hvordan det gik med Grower's Cup - Bolivia Caranavi.
Læs HER hvordan det gik med Grower's Cup - Brazil Ascarrive.
Læs HER hvordan det gik med Grower's Cup - Colombia Caturra de Altura.
Læs HER hvordan det gik med Grower's Cup - Costa Rica Tarrazu.
Læs HER hvordan det gik med Grower's Cup - Ethiopia Sidamo-2.
Læs HER hvordan det gik med Grower's Cup - Guatemala Antigua.
Læs HER hvordan det gik med Grower's Cup - Guatemala Chajulense.
Læs HER hvordan det gik med Grower's Cup - Honduras Amprocal.
Læs HER hvordan det gik med Grower's Cup - Kenya Zawadi.
Læs HER hvordan det gik med Grower's Cup - Nicaragua Nueva Segovia.
Læs HER hvordan det gik med Grower's Cup - Peru Cajamarca.
-->