torsdag den 6. december 2018

Grower's Cup - Colombia Caturra de Altura

Det er blevet tid til den sjette kaffe fra Grower's Cup, og det markere hermed at vi nu er halvvejs gennem de 12 forskellige kaffer i Grower's Cup's kaffe julekalender. Idag skal vi til Columbia, som jo også er et rigtigt kaffeland. Kaffen kommer fra det anerkendte og højt priste Café Granja La Esperanza.

Grower's Cup - Colombia Caturra de Altura, 300 ml. (2 kopper), Kaffe Julekalender fra Grower's Cup.

Kaffen bliver nok en gang brygget i en 300 ml. udgave, som også får lov til at trække de anbefalede 5 min.

Duft
Det første der møder næsen er en lidt sød duft. Så kommer den her frugtagtige duft, som måske godt kan minde lidt om ribs. Der kan fornemmes en god syre, og overordnet så virker det bare som om, at det er en meget rund og blød kaffe. Kaffen virker ikke umiddelbart særlig let og svag, så mon ikke at der vil være masser af smag.

Udseende
Jeg synes at den har en flot, fin og mørk farve. Den er sort men ikke på den knaldsorte måde. Ude langs kanten kan jeg se, at farven går over i en lidt mere brunlig-rødlig farve. Der er måske det rødlige skær, som godt kan lave numre.

Smag
Den smager meget frugtig og har en god sødme. Der kan fornemmes en hel del syre, som lidt får tankerne over på nogle noter af citrusfrugt. Det når dog aldrig at blive den her bitter-syrlige smag. Faktisk er kaffen ikke særlig bitter. Hen mod slutningen kan der anes en lille bitte smule bitterhed, men det er altså meget lidt.

Kaffen slutter af med en blød smag, som får løftet de sidste smagstråde op. Den er virkelig rund og velbalanceret. Mmm. Den frugtige og syrlig smag kan måske godt være lidt for speciel for nogle typer mennesker, da det er en lidt atypisk kaffesmag. Det fungerer nu altså virkelig godt. Kaffen smager virkelig af meget, og det hele er på en sådan blød og rund måde. Kaffen har også en virkelig god krop. Eneste lille minus er, at man bliver noget så tør i munden.


Opsamling
Hold da helt fast. Det er godt nok en god kaffe! Den er stop fuld af smag, og det er den her meget frugtig let syrlige smag. Den smager bare umådelig godt. Den har til slut en smule bitterhed, hvilket ikke er ubehageligt, men den efterlader munden ret så tør. Og det er ikke særlig behageligt. Det er lidt den der fornemmelse af, at man har taget en tår af en meget tør hvidvin. Men op til dette punkt er kaffen altså fejlfri. Det er en så lækker rund og blød smag, som får lidt modspil af noget syre, og så har den bare en vanvittig lækker krop. Yum.

Det er en virkelig god kaffe, og det var næsten lige før, at den havde fået en plads på toppen af vores bønnestage. Det gør den dog ikke, og det er udelukkende på grund af den tørre eftersmag.


Colombia Caturra de Altura fra Grower's Cup får

4.5 ud af 5 bønner


Følg med imorgen hvor vi brygger den næste i rækken!


Growers cup


Læs HER hvordan det gik med Grower's Cup - Bolivia Caranavi.
Læs HER hvordan det gik med Grower's Cup - Brazil Ascarrive.
Læs HER hvordan det gik med Grower's Cup - Costa Rica Tarrazu.
Læs HER hvordan det gik med Grower's Cup - Ethiopia Sidamo-2.
Læs HER hvordan det gik med Grower's Cup - Guatemala Antigua.
Læs HER hvordan det gik med Grower's Cup - Guatemala Chajulense.
Læs HER hvordan det gik med Grower's Cup - Honduras Amprocal.
Læs HER hvordan det gik med Grower's Cup - Indonesia Sulawesi.
Læs HER hvordan det gik med Grower's Cup - Kenya Zawadi.
Læs HER hvordan det gik med Grower's Cup - Nicaragua Nueva Segovia.
Læs HER hvordan det gik med Grower's Cup - Nicaragua Nueva Segovia.
Læs HER hvordan det gik med Grower's Cup - Peru Cajamarca.
-->