mandag den 6. januar 2014

Café Noir Espresso Splendente

"..efterlader ens mund tørrer end Sahara på en solrig dag". Vi smager på Café Noir Espresso Splendente. Se hvad vores ekspert siger.

Bønne og land: 100% arabica,  Central og Syd Amerika.

Ristningsgrad: Mørkristet.

Duft: Har en let duft af brød, samt lette toner af blomster og citrusfrugter.

Udseende: Den har en let gylden og kompakt crema. Den virker meget volumiøs, og sidder rigtig længe i koppen. Under cremaen bliver man mødt af den meget sorte kaffe.

Smag: Man bliver ved første sip mødt af en meget kraftig smag, som kører over i en del syre og bitterhed. Her efter tager syrligheden virkelig til, og man bliver på spidsen af tungen mødt af en enorm mængde af syre. Citrusfrugterne træder her virkelig i karakter. Der er en forholdsvis lang eftersmag, som hovedsageligt bliver præget af kraft og rustik. Der er dog også en del bitterhed som spiller ind, og efterlader ens mund tørrer end Sahara på en solrig dag.

Dommen:

Splendente er det italienske ord for lysende, og man kommer da også ganske rigtigt til at i en kort stund at tænke på det tidlige forår. For den har en del citrus som spiller ind, men hvor at den så bliver forsøgt afbalanceret med noget rustikhed og potentitet. For den er ganske kraftig, det er jo ikke for noget, at den er den tredje stærkeste i Café Noirs kapsel sortiment. Og dette mærkes tydeligt, da der er meget godt smæk for alle skillingerne. Den rammer godt bagerst i munden, med sin karakterfulde kraftige smag. For at det ikke skal blive for voldsomt, har man valgt at twiste den lidt med noget citrus og nød. Jeg er ikke den største fan af citrus-tonede kaffer, for det ender ofte med at blive meget syrligt, hvilket også er tilfældet ved denne kaffe. Og jeg kan ikke umiddelbart smage nøden, så det bliver lidt noget misk-masks.

Jeg tror at det ville have været bedre hvis, at man havde valgt at køre syrligheden sammen med en form for lungo kaffe. Jeg synes ikke at det fungere optimalt i en espresso. Den får dog alligevel 2 bønner fordi, at den trods alt stadig sparker, som en espresso skal.



2 ud af 5 bønner


Læs HER hvordan det gik med Café Noir Espresso Lungo Mattinata.
Læs HER hvordan det gik med Café Noir Espresso Chokolade.
Læs HER hvordan det gik med Café Noir Espresso Vanilla.
Læs HER hvordan det gik med Café Noir Espresso Ristretto.
Læs HER hvordan det gik med Café Noir Espresso Delizioso.
Læs HER hvordan det gik med Café Noir Espresso Lungo Fragrante.
Læs HER hvordan det gik med Café Noir Espresso Satinato.
Læs HER hvordan det gik med Café Noir Espresso Lungo Elegante.
Læs HER hvordan det gik med Café Noir Espresso Forza Decaffeinato.
Læs HER hvordan det gik med Café Noir Espresso Fortissimo.
Læs HER hvordan det gik med Café Noir Espresso Supremo.
cafe noir
-->