mandag den 11. november 2013

Café Noir Espresso Supremo

Café Noir kaster sig, med deres Espresso Capsules serie, ind midt i kampen om Nespresso ejernes gunst.

Bønne og land: 100% Arabica, en blend fra central- og sydamerika samt asien.

Ristningsgrad: Ukendt.

Duft: Har en blød men stadig meget krydret duft. Har toner af egetræ. Udelukkende set fra den duftmæssige side, så virker kaffen ikke særlig kraftig.

Udseende: Har en dejlig cremet og tyk crema. Den har overaskende nok en utrolig lys farvenuance, hvilket man ikke typisk ser på espressoer. Dykker man ned under det, bliver man mødt af en mørk og sort kaffe, som har mørkerøde farvetoner

Smag: Den har en meget kraftig og krydret smag, men som på en forunderligvis stadig formår at virke velbalanceret, det bliver på ingen måde for voldsomt, selvom at den i slutningen af "kaffeoplevelsen" godt kan mærkes at den kradser lidt i halsen. Der er god dynamik i hele kaffen, og man kommer sådan set rundt om hele "smagspaletten". Der er noget kraft og potentitet, pludselig kommer der lidt syre og en smule bitterhed ind. Samtidig får man også en smule sødme i form af cremaen. Og det hele munder ud i en rigtig god smagsoplevelse.

Dommen:

Supremo er en rigtig lille lækker sag. Den kan måske godt virke meget kraftig i det, men så skal man igen huske på, at det er en espresso, som selvfølgelig skal serveres i en 40 ml. udgave, som man i ro og mag kan nippe til.

Den kan nu sagtens buffes op i en større udgave. For den er rimelig potent og vil sikkert også gå ganske godt i en lungo size.

Smagsmæssigt kommer man godt rundt omkring, uden at den taber fokus. Der er lidt af det hele. Én ting som jeg måske godt kunne have været foruden, var den lidt voldsomme eftersmag. Jeg vil godt kunne frygte, at den ville kunne skræmme folk væk. For der er meget godt spark i den. Men igen skal man selvfølgelig have det i mente, at det jo er en espresso, og den må godt sparke lidt.

Alt i alt en rigtig god kaffe. En supreme kaffe.



4 ud af 5 bønner


Læs HER hvordan det gik med Café Noir Espresso Lungo Mattinata.
Læs HER hvordan det gik med Café Noir Espresso Chokolade.
Læs HER hvordan det gik med Café Noir Espresso Vanilla.
Læs HER hvordan det gik med Café Noir Espresso Ristretto.
Læs HER hvordan det gik med Café Noir Espresso Delizioso.
Læs HER hvordan det gik med Café Noir Espresso Lungo Fragrante.
Læs HER hvordan det gik med Café Noir Espresso Satinato.
Læs HER hvordan det gik med Café Noir Espresso Lungo Elegante.
Læs HER hvordan det gik med Café Noir Espresso Splendente.
Læs HER hvordan det gik med Café Noir Espresso Forza Decaffeinato.
Læs HER hvordan det gik med Café Noir Espresso Supremo.
cafe noir
-->