fredag den 23. november 2018

Nescafé Dolce Gusto - Latte Macchiato Caramel

Karamel og chokolade er som skabt til kaffe. Det kan bare noget sammen. Men hvad nu hvis man drister sig til, at blande lidt ned i sin latte macchiato? Er det noget der holder, eller kan det godt blive lige lovligt eksperimenterende?


Nescafé Dolce Gusto - Latte Macchiato Caramel, 16 kapsler (8 kopper), købt i Meny for 46,95 kr.

Normalt plejer man jo at tilsætte mælken til kaffen, men som det er tilfældet med Dolce Gusto, så danser man altså den anden vej. Mælken skal først i og så kommer kaffen. Det gør jo så også, at toppen ikke bliver helt hvid, men får en mørk klat. Så billedet på æsken er nok ikke helt retvisende. Selve brygningen tager dog næsten ingen tid.


Duft
Mælkekapslen når knapt nok at komme igennem 'Dolce Gusto'-maskinen før, at en utrolig sød karamel duft breder sig. Det er en meget sød duft, og kommer faktisk i den grad helt bag på mig. Mælken får selskab af kaffekapslen. Næsen sænkes og der snuses.

Uha. Det er godt nok en sød duft. Grænser næsten til den kvalme side. Yikes, det er en sød duft. Minder om da man var en lille stikling, som rigtig gerne ville drikke kaffe, men som ikke kunne lide den rene kaffesmag. Den gang der overdyngede man kaffen med sukker. Den her ultra søde duft er ikke særlig behagelig.

Udseende
Flot ser den da ud, sådan som den står i sin tredelt mundering. Lidt skum på toppen ikke for tyndt ikke for tykt. Den måtte måske gerne være lidt mere cremet. Næste ring er kaffen, som har en let og lys brun farve. Den ser hverken ud til, at være alt for kraftig eller stærk. I bunden har vi så det sidste lag med mælk. Ja det er der jo ikke så meget at sige om. Men skal man røre rundt, så at kaffen bliver blandet sammen med mælken? Eller drikker man den bare i lag?



Smag
Mælkeskummet er meget sødt og det overdøver meget hurtigt selve mælkesmagen, som ikke rigtig er eksisterende. Så skærer kaffen lidt igennem, som hurtigt breder sig til, at være en lidt kraftig smag. I sippet får man også lidt af mælken med, og hold nu fast. Shit hvor er den dog sød. Nej nej nej hvor er det dog bare vildt. Den har da fået sådan én med sukkerskålen! Det bliver meget hurtigt en kvalm smag, og er ikke videre behageligt. Det er nærmest som om, at det hviner i alle tand plomberne!

Der kan godt fornemmes noget karamelsmag, men alt efter hvor meget man får sippet på drikken, så forsvinder også mere og mere af kafferingen, og til sidst skærer mælken så helt igennem, og karamelsmagen dunkere derudaf. Det er en meget sød karamelsmag. Havde man nu bare skåret et par spiseskeer ned på sukkeret, så ville det nok have væreten ganske god karamelsmag. Men nu er der så absurt meget sukker i mælken, at det meget hurtigt bliver alt alt for meget.

Opsamling
Uha, hvor skal jeg begynde? Dolce Gusto's Latte Macchiato Caramel er en hvinende sød kaffedrik. Den er godt nok sød, og det er meget ærgerligt. Faktisk er det ligefør, at man skal have serveret et glas vand til. Jeg kan egentlig meget godt lide kaffen, fra kaffekapslen, der var i hvert fald godt med spark i. Problemet er bare den her sødme. Den overdøver alt i drikken. Alt.

Tager vi et kig på emballagen, så kan vi læse os frem til, at mælkekapslerne består af: 54,4% sødmælkspulver, 41,9% sukker, aroma og emulgator. Og det var 41,9% sukker! Så tror jeg da pokker, at den smagte som, at stikke tungen ned i sukkerskålen.
Latte Macchiato Caramel fra Nescafé Dolce Gusto får

1 ud af 5 bønner


Læs HER hvordan det gik med Nescafé Dolce Gusto - Americano.
Læs HER hvordan det gik med Nescafé Dolce Gusto - Café Au lait.
Læs HER hvordan det gik med Nescafé Dolce Gusto - Cappuccino.
Læs HER hvordan det gik med Nescafé Dolce Gusto - Colombia Sierra Nevada.
Læs HER hvordan det gik med Nescafé Dolce Gusto - Grande.
Læs HER hvordan det gik med Nescafé Dolce Gusto - Grande Intenso.
Læs HER hvordan det gik med Nescafé Dolce Gusto - Latte Macchiato.
Læs HER hvordan det gik med Nescafé Dolce Gusto - Peru Cajamarca.
Læs HER hvordan det gik med Nescafé Dolce Gusto - Preludio Intenso.
Læs HER hvordan det gik med Nescafé Dolce Gusto - Zoegas Mollbergs Blanding.

Nescafe
-->