onsdag den 23. januar 2019

Nescafé Dolce Gusto - Americano

♪♫ Pa pa l' americano ♫♪ Mange forbinder americano med den musikalske landeplage fra 2010. Hvad americano også er, er en populær espresso-drik. Tager man på kaffebar, så går det sjældent galt hvis man bestiller en americano. Dolce Gusto har selvfølgelig også deres bud på en americano.

 Nescafé Dolce Gusto - Americano, 12 kapsler (12 kopper), kan købes på dolce-gusto.dk for 47 kr.


Kaffen er stillet til råde af Nescafé


'Dolce Gusto'-maskinen lades og efter ganske kort tid, bliver vor glas fyldt. En liflig duft begynder straks at brede sig.

Duft
Det er ikke den helt vilde duft, som kaffen har. Der kan måske godt fornemmes en lidt brødet duft samt en svag syrlighed. Det er ikke så pokkers meget, som at næsen kan dufte. Der skal altså virkelig snuses igennem. Og så lidt mere til.

Udseende
Kaffen har et lidt tyndt look. Der er noget crema på toppen, men den er meget meget tynd, og bliver på ingen tid mere plettet end et nyt kuld dalmatiner. Der er på ingen måde overensstemmelse med billedet på æsken. På æsken ser kaffen ud til, at være stærk og kraftig. Den vi har i vores kopper er langt mere tynd, og det altså på trods af, at den har fået præcist den anbefalede mængde vand.


Smag
Tiden er inde og der skal smages! Den har en noget rustik smag, som i den grad bærer præg af, at være alt for vandet. Den smager ikke af så pokkers meget. Fra at kaffen er kommet ind i munden, og før man når at synke er smagen ligesom forduftet af. Meget mild smag som har noget bitterhed over sig. Smager ikke videre godt.

Opsamling
Det kan altså ikke være rigtigt, at den skal være tynd. Der må have været en trykfejl på æsken eller sådan noget. Den er alt alt for tynd og grænser næsten til det vandet. Det skulle være en americano, men der er altså ikke så meget americano over den. Den skal i den grad brygges stærkere! Det var også tydeligt under brygningen, at kaffestrømmen fra 'Dolce Gusto'-maskinen hurtigt halvvejs inde i brygningsprocessen fik en meget klar farve.



For en god ordens skyld testede vi den selvfølgelig også i en mindre udgave. Modsat den anbefalede dosering på 7 takker vand, så lavede vi den med kun 4 takker. Kaffen lignede lidt mere en americano, og bevares smagen blev da også noget mere koncentreret, kraftig og stærk. Desværre smagte kaffen ikke videre godt. En blanding af at være usædvanlig bitter og så at have en mærkværdig bismag. Den meget bedre end den fortyndede udgave, men som en klassisk americano der er den altså ikke speciel god. Desværre.

Vi har nu både testet kaffen med den anbefalede og halverede dosering. Ingen af delene har fungeret særlig godt. Desværre for en americano kan være en virkelig dejlig kaffedrik.


Americano fra Nescafé Dolce Gusto får

1 ud af 5 bønner


Læs HER hvordan det gik med Nescafé Dolce Gusto - Café Au lait.
Læs HER hvordan det gik med Nescafé Dolce Gusto - Cappuccino.
Læs HER hvordan det gik med Nescafé Dolce Gusto - Colombia Sierra Nevada.
Læs HER hvordan det gik med Nescafé Dolce Gusto - Grande.
Læs HER hvordan det gik med Nescafé Dolce Gusto - Grande Intenso.
Læs HER hvordan det gik med Nescafé Dolce Gusto - Latte Macchiato.
Læs HER hvordan det gik med Nescafé Dolce Gusto - Latte Macchiato Caramel.
Læs HER hvordan det gik med Nescafé Dolce Gusto - Peru Cajamarca.
Læs HER hvordan det gik med Nescafé Dolce Gusto - Preludio Intenso.
Læs HER hvordan det gik med Nescafé Dolce Gusto - Zoegas Mollbergs Blanding.

Nescafe
-->