mandag den 4. februar 2019

Nescafé Dolce Gusto - Grande

Grande er noget mange forbinder med pompøst, prægtig og storslående. Skal noget være grande, så er det fordi at det skal være det bedste af det bedste - creme del a creme! Selvfølgelig fås der også en grande-udgave til Nescafés Dolce Gusto maskiner. Er det så en grande eller petite kaffeoplevelse? Der er kun én måde at finde ud af det på!


Nescafé Dolce Gusto - Grande, 16 kapsler (8 kopper), kan købes på dolce-gusto.dk for 47,00 kr.

Maskinen startes og ud sprøjter maskinen en enorm grande kop kaffe. Det var lige til kanten, men on with it.

Duft
En behagelig mørk og rustik duft. Der kan også fornemmes en smule kradshed, så umiddelbart vil jeg måske forvente, at det ikke er en særlig rund kaffe, men at den istedet har en skarp smag.

Udseende
Der er ikke noget at rafle om - det ligner kaffe. Da vandet fik lov til at rende igennem kapslen havde jeg dog lidt bange anelser. Den begyndte meget hurtigt at få en lidt tynd farve. Der er, næsten, ikke noget der er værre end tynd kaffe. Så forhåbentlig er dette ikke tilfældet. Den har en fin og indbydende crema på toppen. Ikke en voldsom mængde men en god balance.

Smag
Ja det var lige som jeg havde forventet. Kaffen har desværre karakter af, at være alt for tynd. Den har ikke den her gode fylde, som man kan mærke i munden. Nej kaffen render direkte igennem systemet. Fordi at den er meget tynd i det, så gør det også, at den får den her meget rustikke og lidt skarpe smag. Hvilket ikke er videre behageligt. Jeg er overbevist om, at der gemmer sig en rigtig god kaffe i kapslen, men at 200 ml. ikke er den rette doseringsforhold.

Opsamling
Kaffen hedder Grande, så selvfølgelig skal det være en kaffe, som skal serveres i en stor udgave. Desværre virker det ikke som om, at serveringsforholdende helt passer med kaffen i kapslen. For brygger man kaffen i den anbefalede 200 ml. udgave, så bliver det desværre en forholdsvis tynd affære. Den får ikke den her bløde og runde smag, men istedet en meget rustik og lidt skarp smag.

Anbefalet dosering
Justeret dosering

Vælger man istedet at kun lave den med fire takker - modsat de 7 anbefalede - så får man altså en ganske behagelig kop kaffe, som i den grad har masser af smag. Så vores anbefaling vil helt klart være, at lave den i en mindre udgave, evt. 5 takker hvis man ikke er meget for alt for stærk kaffe. 7 takker er dog alt for meget, og gør at kaffen bliver tynd og forholdsvis smagløs.

Vi skal selvfølgelig anmelde kaffen udfra producentens anbefalinger, og det bliver derfor med et doseringsforhold som lyder på 7. Og det var ikke en særlig god kaffeoplevelse. Selv ikke Pivert, fra tv-serien Klovn, ville kalde kaffen for Grande. Det bliver en petite kaffeoplevelse.


Grande fra Nescafé Dolce Gusto får

1 ud af 5 bønner


Læs HER hvordan det gik med Nescafé Dolce Gusto - Americano.
Læs HER hvordan det gik med Nescafé Dolce Gusto - Café Au lait.
Læs HER hvordan det gik med Nescafé Dolce Gusto - Cappuccino.
Læs HER hvordan det gik med Nescafé Dolce Gusto - Colombia Sierra Nevada.
Læs HER hvordan det gik med Nescafé Dolce Gusto - Grande Intenso.
Læs HER hvordan det gik med Nescafé Dolce Gusto - Latte Macchiato.
Læs HER hvordan det gik med Nescafé Dolce Gusto - Latte Macchiato Caramel.
Læs HER hvordan det gik med Nescafé Dolce Gusto - Peru Cajamarca.
Læs HER hvordan det gik med Nescafé Dolce Gusto - Preludio Intenso.
Læs HER hvordan det gik med Nescafé Dolce Gusto - Zoegas Mollbergs Blanding.

Nescafe
-->