tirsdag den 22. januar 2019

Nescafé Dolce Gusto - Colombia Sierra Nevada

Vi tager hul på en længere 'Dolce Gusto'-serie. Første stop på ruten er Sierra Nevada, som er et område i Colombia. Colombia er det tredje land i verden, som producere aller mest kaffe. Kaffe er derfor en utrolig stor del af Colombia og er noget som er dybt indgroet i deres kultur. De må kunne et eller andet helt specielt.

 Nescafé Dolce Gusto - Colombia Sierra Nevada, 12 kapsler (12 kopper), kan købes på dolce-gusto.dk for 47 kr.


Kaffen er stillet til råde af Nescafé


Duft
Den har en let duft af korn. Den har ikke en speciel stærk duft, men sådan lidt dernede i koppen kan fornemmes en smule krydderi. Det er ikke meget, men der er et eller andet dernede.

Udseende
Den har sådan set en fin nok farve. Den hælder lidt til den lyse side, og crema-laget på toppen er ikke videre prangende. Den har dog lidt at rokke med, men det er godt nok ikke meget.

Smag
Ind kommer den.  Der kommer straks en lidt krydret, syrlig og kornet smag. Det underlige med kaffen er, at den faktisk ikke har en særlig god krop. På trods af at den vidner om, at have en stærk bønne, så virker kaffen en anelse tynd i det. Måske er den endda til den lidt vandet side. Kaffen har også en meget karakteristisk og halv spøjs eftersmag. Det er en meget syrlig og bitter fornøjelse.


Opsamling
Colombia Sierra Nevada skal laves med "4 takker" og er eftersignende en lungo. Den virker dog til at være en anelse tynd, og det selvom at kaffen har en forholdsvis krads smag, så er det altså ikke en særlig stærk eller intens kaffeoplevelse. Samtidig har den også den her meget bitter og virkelig spøjse eftersmag. Det er ikke en særlig behagelig eftersmag.

Kaffen er ikke rigtig sådan en kaffe, som vi kunne have særlig meget lyst til at få en refill af. Det er lidt sådan en, som når man først har drukket den én gang, så er den prøvet.

Colombia Sierra Nevada fra Nescafé Dolce Gusto får

1 ud af 5 bønner


Læs HER hvordan det gik med Nescafé Dolce Gusto - Americano.
Læs HER hvordan det gik med Nescafé Dolce Gusto - Café Au lait.
Læs HER hvordan det gik med Nescafé Dolce Gusto - Cappuccino.
Læs HER hvordan det gik med Nescafé Dolce Gusto - Grande.
Læs HER hvordan det gik med Nescafé Dolce Gusto - Grande Intenso.
Læs HER hvordan det gik med Nescafé Dolce Gusto - Latte Macchiato.
Læs HER hvordan det gik med Nescafé Dolce Gusto - Latte Macchiato Caramel.
Læs HER hvordan det gik med Nescafé Dolce Gusto - Peru Cajamarca.
Læs HER hvordan det gik med Nescafé Dolce Gusto - Preludio Intenso.
Læs HER hvordan det gik med Nescafé Dolce Gusto - Zoegas Mollbergs Blanding.

Nescafe
-->