onsdag den 22. oktober 2014

Cap'Mundo - Copaiba

Biodynamisk kaffe fra Cordillera Los Andes (red. Andesbjergene). Copaiba lyder uden tvivl som en rigtig interessant, spændende og rimelig fancy kaffe.

Bønne og land: 100% arabica, Peru og Colombia.

Ristningsgrad: Mellemristet.

Servering: Espresso.

Duft: Den har en let frisk duft, hvor at man godt kan fornemme lidt citrus aroma, måske endda over en i en let hindbær.

Udseende: Den har en okay mængde af crema, som har en forholdsvis lys farve. Selve kaffen har en let brun farve.

Smag: Der mærkes straks på tungespidsen en del syre, som så trækker sig bagerst i munden og giver en smule bitterhed. Ikke en overvældende bitterhed, men den er der og giver kaffen lidt kant. Resten af kaffen virker ganske let, men hvor at citrusdelen er det bærende element, uden at den bliver alt for syrlig. Den har en smule frugt smag, men det er meget over i det syrlige spektrum.

Dommen:

Jeg er normalt ikke den helt store fan af citrus inspirerede kaffer, for oftest bliver de rigtige syrlige, men Cap'Mundo'en gør alligevel et hæderligt forsøg med at få den afbalanceret meget godt. Så selve syrligheden ikke bliver alt for gennemtrængende. Jeg kunne dog godt savne at den måske også havde nogle andre aspekter end bare syrlighed.

Men det skal ikke stå i vejen for, at Copaiba er en dejlig og let kaffe, som man sagtens kan tage som en opkvikker. Og så er der også props for at den er økologisk.



2 ud af 5 bønner



//Kong Kaffe



Læs HER hvordan det gik med Cap'Mundo Yrgacheffe.
Læs HER hvordan det gik med Cap'Mundo Dabema.
Læs HER hvordan det gik med Cap'Mundo Umbila.
Læs HER hvordan det gik med Cap'Mundo Zebrano.
Læs HER hvordan det gik med Cap'Mundo Ebene.
Læs HER hvordan det gik med Cap'Mundo Don Jimenez.(Kommer snart!)
-->