onsdag den 10. september 2014

Cap'Mundo - Yrgacheffe

Kaffen med det mundrette navn Yrgacheffe er en spændende en af slagsen. Den er nemlig den første af de to gourmet kaffer fra Cap'Mundos "Single Origin" serie. Spændende.

Bønne og land: 100% Arabica Moka, Etiopien.

Ristningsgrad: Mellemristet.

Servering: Espresso.

Duft: Der kan fornemmes noter af citrus og en let duft af chokolade.

Udseende: Den har en okay mængde crema med lysebrune strejf. Selve kaffen er overraskende nok forholdsvis brun. Lidt en grumset fornøjelse.

Smag: Den er forholdsvis mild og let i sin smag. Der kan anes lidt citrus og chokolade, men som hurtigt igen forsvinder. Efterfølgende bliver kaffen rundet af med en smule bitterhed. Kaffen kan godt virke en smule tynd.

Dommen:

Cap'Mundo - Yrgacheffe (udtal selv, hvis at du tør) er lidt en mærkelig fætter, og dette ikke kun på grund af navnet. Den skulle efter sigende være lidt af en gourmet kaffe, men desværre synes jeg ikke rigtigt at der er særlig meget gourmet over den. For på trods af at der er blevet anvendt den korrekte mængde af vand til en espresso, 40 ml., så formår kaffen stadig at virke en smule tynd. Jeg kunne godt have tænkt mig, at Yrgacheffe (fortsæt bare med at øve) måske var lidt mere koncentreret, og at kaffen simpelthen smagte af lidt mere. Ikke at den smager dårligt, for det gør den ikke, der kan anes lidt citrus og chokolade. Check. Men den kunne nu godt bruge, at man skruede lidt mere op, så at den smagte af lidt mere. Måske kunne man godt have eksperimenteret lidt mere med ristningen. Men Yrgacheffe (har du givet op?) er egentlig en udmærket kaffe. Det er ikke så at jeg falder ned fra stolen, men helt sikkert en kaffe som alle uden de store kaffe-skrupler vil kunne drikke.



2 ud af 5 bønner



//Kong Kaffe



Læs HER hvordan det gik med Cap'Mundo Copaiba.
Læs HER hvordan det gik med Cap'Mundo Dabema.
Læs HER hvordan det gik med Cap'Mundo Umbila.
Læs HER hvordan det gik med Cap'Mundo Zebrano.
Læs HER hvordan det gik med Cap'Mundo Ebene.
Læs HER hvordan det gik med Cap'Mundo Don Jimenez.(Kommer snart!)
-->