mandag den 21. oktober 2013

Mocca Club Espresso Medio

Indefor kaffefeltet er regel nr.1 i espresso, at en espresso skal være en stærk og koncentreret kaffe, som skal laves under tryk. Så når Espresso er en del af navnet, er forventningerne selvfølgelig sat op.

Bønne og land: 100% Arabica, som stammer fra sydamerika.

Ristningsgrad: Mørkristet

Duft: Har en varm og frugtig duft. Man kan dog kun lige akkurat ane en smule toner af duften fra en Jasmin blomst. "Dykker" man længere ned, kan man også mærke en at denne her kaffe nok er en smule potent. Den er helt sikkert også stærkere end at man lige umiddelbart tror.

Udseende: En lidt hullet, men ganske fin og kompakt crema. Den er lidt mørk i kanten, og forholdsvis lys omkring selve centrum af kaffen. Den ser ganske indbydende ud.

Smag: Den har en intens og kraftig smag, dog uden at den bliver ubehagelig. Det er lige på grænsen til, at man kunne få "krads"-følelsen, men der smækker den så lige bremserne i, og holder kaffen på et sobert niveau. For selvom at det er en kraftkarl af en kaffe, har den også en smule rundhed.

Den har en del syre, som lidt forsøger at modveje den meget dunkle og mørke smag. Slutteligt spiller en smule bitterhed indover, men det gør egentlig ikke så meget. For det samlede smagsindtryk er stadig ganske velbevaret.

Dommen:

En god og kraftig kaffe, som stadig får en smule frugt og syrlighed ind, som gør at den ikke bliver alt for kraftig. Dermed ikke sagt at den ikke er kraftig, for det er den bestemt. Den er lidt sådan en kaffe, som man kun tager én kop af, og så holder en god pause.

Mocca Club Espresso Medio vil uden tvivl gå godt sammen med en form for småkage eller lign. For selve kaffen kan godt virke meget kraftig i det, og her vil lidt sødme sagtens kunne gå ind og bringe vægten i balance. Men alt i alt en ganske god kaffe.



3 ud af 5 bønner



Læs HER hvordan det gik med Mocca Club Espresso Mild.
Læs HER hvordan det gik med Mocca Club Lungo Grand Cru.
Læs HER hvordan det gik med Mocca Club Lungo Extra.
Læs HER hvordan det gik med Mocca Club Espresso Intenso.
-->