mandag den 21. oktober 2013

Mocca Club Lungo Extra

Vi har tidligere haft fingrene i Mocca Club og deres Grand Cru udgave af en lungo kaffe. Dette er dog ikke den eneste lungo kaffe, som de har i deres sortiment. Og det er ikke bare en lungo, men en Extra Lungo. Lad os se om den har noget ekstra at byde på.

Bønne og land: 100% arabica, som stammer primært fra Brasilien og Columbia.

Ristningsgrad: Let ristet.

Duft: Har en let og behagelig duft, der kan anes en smule toner af frugt.

Udseende: Har en kompakt, skummende og lysebrun crema som ikke forsvinder hurtigt, men istedet bliver siddende længe og gør kaffende indbydende at se på. Under skummen gemmer der sig en mørk kaffe, men heller ikke mørkere end, at den faktisk også har en smule lyshed. Dette er også en lungo, og må derfor gerne være lidt friskt i det.

Smag: Virker meget rund og mild, og er lidt en kaffe som man bare har lyst til at holde inde i munden. Den smager lidt som om, at den er blevet ristet let, hvilket igen ikke er en dårlig ting når det er en lungo.

Der er også et rigtig godt sammenspil imellem selve kaffen og cremaen, og det bliver næsten en oplevelse at indtage de to på samme tid. Der kan i slutningen af kaffen anes en smule bitterhed, men det er meget meget lidt, og falder meget i baggrunden af det samlede smagsindtryk.

Dommen:

Hvis at jeg dog skal sætte min finger på noget, som desværre er lidt negativt er det, at kaffeoplevelsen godt kan virke lidt tyndt i det. Ikke fordi at kaffen er synderlig tynd, men selve helheden af det hele, er bare meget hurtigt overstået. Og man sidder lidt og tænker "Nå var det dét?". Men hvis at man ser borte fra det, er Moca Club Lungo Extra rent faktisk en rigtig dejlig kop kaffe. Den kunne dog godt bruge en smule mere gang i, bare lige for at modveje den meget blide og bløde smag af kaffe.



3 ud af 5 bønner



Læs HER hvordan det gik med Mocca Club Espresso Mild.
Læs HER hvordan det gik med Mocca Club Lungo Grand Cru.
Læs HER hvordan det gik med Mocca Club Espresso Intenso.
Læs HER hvordan det gik med Mocca Club Espresso Medio.
-->