fredag den 12. juni 2015

Black Coffee Instant Espresso

Der er mange forskellige måder, at folk foretrækker deres kaffe på. Nogen kan lide dem med sukker og mælk, og så er der dem som hælder til sort. Vi tester en instant kaffe med navnet Black Coffee.

Bønner: 100% arabica

Ristningsgrad: Mørkristet

Servering: Forskrevet som 1,5 dl ≈ 150 ml.

Duft: Den dufter ikke af specielt meget, virker en anelse halv tynd.

Udseende: Der er en lille smule skum ude i siderne af koppen. Det vil være forkert at kalde det crema. Selve kaffen virker ikke specielt kraftig, faktisk måske en smule halv tynd.

Smag: Den har en ikke særlig stærk smag, som at man ellers ville forbinde ved en espresso. Den virker lidt halv flad, og nærmest tigger om at få et ekstra drys kaffe.

Dommen: Jeg er altid en smule skeptisk når, at en instant kaffe kalder sig espresso. For ofte vil de gerne have, at man servere dem i en 100-150 ml størrelse, hvilket jo på alle måder ikke kunne være mere forkert når at det kom til espresso, som nemlig gerne skulle ligge omkring en 30 ml. Samtidig anvender man heller ikke den samme bryggeteknik. Så der er alt form for bekymring. Men Black Coffee gør stadig et ihærdigt forsøg, som desværre ikke fungere særlig godt. Kaffen bliver en tynd fornøjelse, som på ingen måde har smagen med sig. Den vil derfor sagtens kunne trække endnu mere kaffepulver, endda måske bare at blive serveret i det mere traditionelle espresso størrelse.


1 ud af 5 bønner


Ekstra kaffe-edition: Men er man så dristig, at man skænker den en ekstra ske med kaffepulver, begynder den nu mere at ligne en kaffe med en eller to stærke bønner i. Den får lidt crema, som desværre hurtigt bliver ret så hullet og til sidst helt forsvinder. Men der er trods alt lidt! Selve kaffen får en lidt mørkere farve, men stadig på ingen måde i nærheden af, hvordan at en espresso gerne skulle se ud. Den får også en klart mere kraftig smag, men smager stadig ikke af espresso. Kan du se tendensen?


//Kong Kaffe


Læs HER hvordan det gik med Peter Larsens Instant Coffee.
Læs HER hvordan det gik med Savannah Etiopisk Mocca.
-->