Bønne og land: Blend af arabica og robusta, land ukendt.
Ristningsgrad: Ukendt.
Duft: Rund og behagelig, den er ikke videre kompleks.
Udseende: Har en mørk og kompakt crema. Den ser rigtig lækker og indbydende ud, og nedenunder gemmer der sig en dejlig og mørk kaffe.
Smag: Ved de første par mundfulde virker kaffen kraftig og rustik, men ikke ubehagelig at have i munden. Kommer man dybere i koppen, tager potentiten til, og man kan virkelig smage robustaen uden tøjler. Den kan her måske godt være lige en tand for kraftig, for den får også en del bitterhed. Dette kan tydeligt mærkes på den meget lange eftersmag.
Dommen:
Pressogno Ristretto kommer rigtig godt fra start. Den har en lækker og indbydende crema, og de første par sip af kaffen vidner om en forholdsvis stærk og kraftig kaffe. Får den lidt tid til at falde ned, bliver denne stærk- og krafthed forhøjet betydeligt, måske endda for meget. For kaffe brygget på ren robusta plejer oftest at være en utrolig stærk sag, og dette bevidner Pressogno Ristretto desværre også, og det på trods af at den er en blend. Den slutter simpelthen af med en alt for stærk og rustik smag, som bliver efterfulgt af en god portion bitterhed. Ikke at der er noget galt med bitterhed, men når at hovedparten af eftersmagen er bitterhed, så er det ikke særlig behageligt.
2 ud af 5 bønner
//Kong Kaffe