lørdag den 26. juli 2014

Peter Larsen Kilimanjaro

Peter Larsen prøver med deres nye Coffee Fusion serie, at bringe noget nyt det ellers så fyldte kaffebord. Instant kaffe med fint malede bønner - dette havde Gevalia Millicano også forsøgt sig med, dog med et knapt så heldigt resultat.

Bønne og land: 100% arabica (85% instant kaffe og 15% malet kaffe)

Ristningsgrad: Mellemristet.

Duft: Der kan duftes noter af chokolade, andet byder koppen ikke på.

Udseende: Vandet når lige at ramme koppen, og straks bliver det transformeret om til, noget som godt kunne ligne en kop meget meget stærk kaffe. Den har endvidere en smule meget mørk crema, som bl.a. også sætter sig i kanten af koppen. Der går dog ikke længe inden, at det hele forsvinder, og efterlader en forholdsvis mørke klar overflade. Det er dog værd at bemærke, at der sætter sig en ring af kaffegrums på siden af kanten af koppen. Ikke godt.

Smag: Den smager lidt halv-fesent, som skal forstås på den måde, at den ikke smager af det helt store, men virker meget flad og bitter med en smule syrlighed.

Dommen:

Instant kaffe med tilsat fint malede kaffe bønner er ingen ny opfindelse. En opfindelse som jeg aldrig rigtig har kunnet forstå. For laver jeg en kande kaffe stempelkande-style, så kunne jeg aldrig finde på at drikke den sidste bundsjat, i og med at den sjat vil være fuld af fint kaffegrums. Dette er uundgåeligt, sådan er livet. Så hvorfor vælger man at putte kaffepulver i instant kaffe er for mig en gåde, for jeg synes ikke umiddelbart at det bidrager synderlig meget til selve smagen, og så er det tilmed ikke rart at få kaffegrums i munden. PLUS at det ikke ser særlig pænt ud, at en kop har ringe af kaffegrums på indersiden. Jeg synes ikke at dette forsøg lykkes særlig godt for Kilimanjaro'en, for den smager ikke super godt.



1 ud af 5 bønner


Læs HER hvordan det gik med Peter Larsen Caffé Latte.
Læs HER hvordan det gik med Peter Larsen Double Espresso + Milk.
Læs HER hvordan det gik med Peter Larsen Skinny Latte.
Læs HER hvordan det gik med Peter Larsen - Kaffebrev No.1 Rainforest Alliance.
Læs HER hvordan det gik med Peter Larsen - Kaffebrev No.2 Rainforest Alliance.
-->