tirsdag den 4. september 2018

Gevalia Gold


I mange år har der kun siddet én gold på tronen - Nescafé Gold. Ind kommer Gevalia Gold, som straks øjner muligheden for at skubbe Nescafé væk. Men har den nu også det der skal til?

Gevalia Gold, 240 g., købt i Netto for 49 kr.

To teskeer af instant kaffen bliver doseret over i en kop, hvor de får selskab af 150 ml. varmt vand (96 °C). Der røres.

Udseende
Den har en ikke alt for mørk farve, faktisk ser den måske en anelse tynd ud. Det hjælper lidt på farven, at den får lov til at stå et par minutter. Men den ser ikke særlig kraftig ud.

Duft
Den har den klassiske duft af instant kaffe, som er en lidt halvbrændt og sur duft. Den er ikke særlig kraftig i duften.

Smag
Den har en tynd og tør smag. Jo længere den får lov til at sidde i munden, desto mere kigger den klassisk smag af instant kaffe frem. Det er den her meget tørre og let svampet smag. Hvor at kaffe brygget på almindeligvis som regel er mere rund og blød i det. Instant kaffe har bare generelt en speciel smag. Gevalia Gold er ikke super rund eller blød. Den er en anelse skarp i smagen, og efterlader munden tørre end en varm dag i Sahara Ørkenen. Knastør. Samtidig så kommer der den her let svampet smag. Det er ikke super godt.

Bedømmelse
Gevalia Gold er en ikke særlig god instant kaffe. Den er bestemt heller ikke en særlig dårlig. De er set værre. Kaffen nyder godt af, at blive serveret i en større kop, hvor den også får lidt ekstra af pulveret, for så tilsidst at få et skævt mælk eller to. Lige der smager den faktisk meget godt, men som ren instant kaffe er jeg ikke synderligt imponeret. Den kan måske godt lige gå an, men så behagelig er den nu altså ikke at have i munden.


Gevalia Gold får 1.5 ud af 5 bønner


Læs HER hvordan det gik med Gevalia Instant Milea.
Læs HER hvordan det gik med Gevalia Millicano.
-->