mandag den 27. januar 2014

Café Noir Instant Karamel

Kaffe med karamel er en Starbucks klassiker. Blander man Instant Kaffe med karamel får man Café Noir's bud på en kaffe med en delikat karamelsmag - eller det er noget de siger.

Bønne og land: 100% arabica, ukendt.

Ristningsgrad: Ukendt.

Duft: Har en meget tung og sød duft. Karamel duften kan dog godt virke en smule dominerende i forhold til selve "kaffe duften", som har den lidt karakteristiske duft af Dumle. Den kan dog godt virke en smule kvalm.

Udseende: Den har den traditionelle let mørkelige farve, den virker ikke super kraftig. Den har i kanten et let brunligt skær, ellers sker der ikke meget i koppen. Nu skal man jo selvfølgelig også have det i mente at det er en instant kaffe, så på det her punkt må de godt være lidt løse i facaden.

Smag: Ved første tår, mærker man straks, at der er et eller andet helt galt. Man bliver ikke mødt af smagen af kaffe, men en flad, tør og tynd karamel smag, som der kun lige akkurat kan smages. Herefter har den en del bitterhed, som på ingen måde gavner den forvejen kedelige og flade smag.

Dommen:

Kendetegnende for kaffen som helhed er, at den smager alt for kunstigt. Nu bliver der ikke på etiketten nævnt andet end, at den er blevet tilsat karamelsmag. Så det er højst sandsynligt noget essens, som at man har tilsat.

Det skal dog bemærkes, at et sip mælk gavner kaffen rigtig meget, og hjælper karamel elementet bedre på plads med en let fylde og rundhed. Kaffen som ene rytter fungere desværre ikke særlig godt. Det bliver meget hurtigt en tynd, flad og kedelig oplevelse. Men selve ideen er dog stadig meget god, for kaffe går rigtig godt sammen med chokolade og karamel.

I det her tilfælde, så vil du kunne opnå et langt bedre resultat ved, at selv lave kaffen og tilsætte et skævt karamelsirup.



1 ud af 5 bønner



//Kong Kaffe



Læs HER hvordan det gik med Café Noir Instant Chokolade.
Læs HER hvordan det gik med Café Noir Instant Classique.
Cafe Noir
-->