mandag den 1. oktober 2018

Overblik: Kaffe Julekalendere 2018




Inden vi får set os om, så er julen over os. Det betyder at der snart følger en hel en tsunami af julekalendere med, som inden længe skyller ind over os. For alle os kaffedrikkere, så giver en kaffe julekalender mulighed for, at få en kaffeoplevelse eller fireogtyve. Men hvad skal man vælge? Vi har lyttet ved vandrørene for, at kunne finde ud af hvad vi kan forvente af dette års kaffe julekalendere.




Denne artikel er ikke sponsoreret og indeholder ikke referral links


Artiklen er senest blevet opdateret d. 11/11-2018

OBS. Det er ikke alt i denne artikel som er helt 100% sikkert. Vi har lavet en masse grundig research og bedst muligt analyseret os frem til, hvad som virker sandsynligt.

Står der (Bekræftet) så er det noget som er helt sikkert. Hvis der derimod står (Ikke bekræftet) så betyder det at det ikke er helt sikkert. Det betyder dog også, at der er meget som peger på, at det kan være rigtigt, men at vi ikke ved det helt præcist før, at virksomhederne har været ude og bekræfte det.


Her er hvad vi ved om, og måske kan forvente af, de kommende kaffe julekalendere:

Grower's Cup


Grower's Cup har bekræftet, at man igen i år vil kunne købe deres populære kaffe julekalender. Fordi at den er så rasende populær, så kan det være en rigtig god ide, at man er hurtigt ude af starten og bestille den. De plejer nemlig ofte at blive udsolgt. Det blev på Facebook bekræftet, at det ville være muligt, at bestille den allerede d. 1/10-2018 (1). Overraskende nok, så valgte de d. 24/9-2018, at offentliggøre på Facebook, at man nu allerede kunne forudbestille den (2). Hvad der er endnu mere interessant er, at i modsætning til sidste års kalender med 6 forskellige kaffer, så vil den i år bestå af hele 12 forskellige kaffer. December tegner derfor til at blive en interessant måned. 12 forskellige kaffer!

Kaffer: 25 kaffebryggere med 12 forskellige kaffer (Bekræftet). Der står ikke meget om kafferne, andet end at det vil være 12 forskellige single estate special kaffer. Ikke dårligt. Vi kan nok godt regne med, at der vil være nogle gengangere fra sidste år, hvor at kafferne var Guatemala, Kenya, Ethiopia, Honduras, Brazil og Colombia. På Grower's Cup's hjemmeside har de også 5 poser med kaffebønner til salg. De kunne muligvis godt være en del af kafferne, som vi kan møde i julekalenderen.
NYT (03/10) - Vi har nu fået identificeret kafferne. Se oversigten HER.

Pris: 299 kr. (Bekræftet). De sidste to år, der har julekalenderen kostet 239 kr., men der har der også være langt færre forskellige kaffer. I år vil der være 12 forskellige, og det er derfor forventet at prisen vil stige. Webbutikken PointShop har selv sat julekalenderen til at koste 299 kr. (3). Det er blevet bekræftet på Grower's Cup's hemmeside, at kaffe julekalenderen rigtig nok vil koste 299 kr. (4)

I salg: 24/9-2018 (Bekræftet). Sidste år blev den ellers sat til salg d. 18/10, men Grower's Cup afslørede ellers på deres Facebook side, at den ville kunne bestilles fra d. 1/10. Af ukendte grunde, så kan den altså allerede bestilles fra d. 24/9. Så tjep tjep, de får hurtigt ben at gå på!

Du kan bestille Grower's Cup julekalender på knappen herunder:

Kaffekapslen


Kaffekapslen har de seneste par år ført forskellige kapsel julekalendere til henholdsvis Nespresso, Tassimo og Dolce Gusto. De plejer at være et virvar af forskellige kaffer, som nok skal byde på overraskelser.

Kaffer: 24 forskellige (Bekræftet). De sidste par gange har det altid været 24 forskellige, vi tror derfor også stærkt på, at det også vil være tilfældet igen i år. Der har været en tendens til, at det er de samme kaffekapsler, som Kaffekapslen selv sælger, som også finder vej til deres julekalendere. Til Nespresso har det primært være "kopikapsler", men hvor det har været originale kapsler til både Dolce Gusto og Tassimo. Grunden til dette er nok, at man kun kan købe Nespresso's egne kapsler igennem dem. Så det er jo ikke Kaffekapslens skyld. Vi forventer derfor, at det vil være kaffer, som i grove træk vil stamme fra de samme producenter. Det behøver nødvendigvis ikke at være dårligt. Til deres Nespresso julekalender, der forestiller vi os, at det vil være kaffer fra Gran Caffé Garibaldi, L'Or, Lavazza, Carte Noire, Gevalia, Gimoka og Café René.
NYT (05/10) - Der er nu dukket et link op til henholdsvis Tassimo og Dolce Gusto kalenderne. Til Dolce Gusto er det bekræftet, at den vil bestå af 24 forskellige Dolce Gusto Kaffekapsler.(1)
NYT (12/10) - Vi har fået bekræftet, at Nespresso julekalenderen overraskende nok vil indeholde 2 x 24 kaffekapsler - altså to af hver. Vi har endvidere opsnappet et billede, som viser hvilke kaffekapsler, som Nespresso julekalenderen indeholder. Se oversigten ved at trykke HER.
NYT (16/10) - Det er blevet bekræftet, at Tassimo julekalenderen også vil indeholde 2 x 24 kaffekapsler, og således vil indeholde 24 forskellige kaffer.

Pris: 199 kr. (Bekræftet). I 2016 kostede alle deres julekalendere 99 kr., hvor at prisen steg i 2017 til 199 kr. Vi regner ikke med at Kaffekapslen vil ændre særlig meget på deres julekalendere fra sidste år, og tror derfor at prisen vil være den samme igen.
NYT (05/10) - Det er blevet bekræftet, at Dolce Gusto julekalenderen koster 199 kr.(2) Der er også dukket et link op til Tassimo julekalenderen (3), hvor julekalenderen også står til, at koste 199 kr.
NYT (09/10) - Nespresso kalenderen er blevet tilgængelig og koster som forventet 199 kr.(3)
NYT (16/10) - Tassimo julekalenderen er netop lige kommet på lager, og koster som forventet 199 kr.

I salg: 31/10 (Ikke bekræftet). Julekalenderne blev sidste år sat til salg d. 31/10, vi forventer at det vil være samme dato eller deromkring.
NYT (05/10) - Dolce Gusto julekalenderen er blevet sat til salg, og kan købes herunder:
NYT (09/10) - Nespresso julekalenderen er blevet sat til salg, og kan købes herunder:
NYT (16/10) - Tassimo julekalenderen er blevet sat til salg, og kan købes herunder: 


Magasin


Sikkert som amen i kirken er, at Magasin har en kapsel julekalender. Vi føler os derfor ret så sikre på, at vi også igen i år kan forvente en.

Kaffer: 24 kaffekapsler (Bekræftet). I 2017 skulle den eftersigende have været kaffe fra Estate Coffee(1), men om hvorvidt at det også vil være tilfældet i 2018 er endnu uvist. Det kan godt tænkes, at det ville kunne gå i clash med Estate Coffee's egen julkalender.
NYT (05/10) - Det er blevet bekræftet, at kafferne i år vil blive leveret af Estate Coffee (2)

Pris: 225 kroner. (Bekræftet). Den har både i 2016(3) og 2017 kostet 225 kr(4)., så vi forventer at den vil følge samme pristendens, og derfor koste 225 kr.
NYT (05/10) - Der er nu dukket et link op til julekalenderen på Magasins egen hjemmeside (5). Her står den til 225 kroner.

I salg: 18/10 - Oktober (Ikke bekræftet). I 2017 kunne den købes fra d. 18/10, men der er ikke endnu særlig meget information omkring den. Vi forventer at den inden for kort tid vil komme til salg.
NYT (09/10) - Dags dato (09/10) er julekalenderen blevet sat til salg, og er således 9 dage før vi ellers havde regnet med.

Du kan bestille Magasins Kaffekapsel Julekalender på knappen herunder:


Just Coffee


Just Coffee vil i år have en kaffe julekalender, som består af hele bønner. Det er ikke en julekalender, som vi har et særlig godt kendskab til, men den lyder nu ellers ikke helt dårlig.

Kaffer: 24 poser med 15 forskellige kaffer (Bekræftet). Hver pose vil være af 100 g., og vil bestå af 15 forskellige kaffer. Der vil derfor være flere af poserne, som vil to af. For en nærmere oversigt over de forskellige kaffer, så kan du trykke HER.

Pris: 649 kroner.(Bekræftet).

I salg: Kan bestilles nu (Bekræftet). 

Du kan bestille Just Coffee's julekalender på knappen herunder:


Risteriet


Traditionen tro plejer Risteriet, at føre både en espresso- og en almindelig kaffe julekalender. Det er dog ikke endnu blevet bekræftet, at de også vil være at finde i år. Der kunne nu godt være meget, som ellers kunne tyde på det.

Kaffer: 24 forskellige kaffer (Bekræftet). I 2017 indeholdte begge julekalenderene 24 forskellige kaffesmagsprøver på hver 36 gram (1). I 2016 bestod de af en blanding af deres egne kaffer, gæstebønner og blends. Vi føler os ret sikre på, at 2018-udgaven vil bestå af 24 forskellige kaffer.
NYT (22/10) - Risteriet har løftet sløret for årets julekalendere, og de vil igen i år bestå af 24 forskellige kaffer (2). De nævner selv et væld af kaffesorter og ristninger:

"Single-origin, nye espresso blends, klassikerne, økologiske, RFA-certificerede, hverdagsblends, lyse, mellem, mørke, houseblends, 3wave-roasts, gæste-blandinger, Limited-Edition kaffer og mere." (3)

Vi ved ikke rigtig noget endnu om kafferne i de nye udgaver, men kaffeoversigterne fra 2017 kan måske give et praj om, hvad det er vi kan have i sigte:



Pris: 425 kr.(Bekræftet). I 2017 kostede begge varianter 425 kr. (2), og vi forventer at 2018 udgaven vil være i samme prisleje.
NYT (22/10) - Det er blevet bekræftet, at begge julekalendere vil koste 425 kr., som også var hvad der var forventet.

I salg: 25/10 - Slut oktober (Ikke bekræftet). I 2016 blev de sat til salg d. 23/10 (3) og blev solgt en dag senere i 2017 fra d. 24/10 (4) og frem til d. 24/11. Enten så følger 2018 udgaven traditionen, og bliver først sat i handlen d. 25/10, eller også kan det være lidt før eller senere. Vi er dog helt sikre på, at den vil være sat til salg slut oktober.
NYT (22/10) - Begge julekalendere er blevet sat til salg d. 21/10, og er altså en lille smule før en hvad vi havde regnet med. Når man bestiller dem, så er det vigtigt at man er opmærksom på, at de først bliver sendt i slutningen af november, så man modtager dem helt friskristet.

Du kan bestille Risteriets to julekalendere på knapperne herunder:

Kaffeagenterne


De sidste 5 år har kaffeagenterne haft deres egen kaffe julekalender. 24 forskellige kaffer, hvor at hver pose passede til 8 kopper. Det virker som en interessant julekalender, som bestemt har kaffen i højsædet. De har kører også med en i år, og er allerede blevet sat i handel.

Kaffer: 24 forskellige kaffer (Bekræftet) (1).

Pris: 449 kroner.(Bekræftet) (2).

I salg: Kan købes nu (Bekræftet) (3).

Du kan bestille Kaffeagenterne's julekalender på knappen herunder:


Absolut kaffe


De plejer at have en af de mere eksklusive kaffe julekalender, som plejer at indeholde 24 friskristede specialkaffer, som utraditionelt nok, først bliver afsendt et par dage før starten på december. På den måde vil kafferne være helt friske. I 2017 var det hele bønner, og skal man have en julekalender fra Absolut kaffe, så er en kaffemølle eller -kværn et must.
NYT (11/11) - Det ser desværre ud til, at Absolut Kaffe ikke vil have en julekalender i år. De har på deres egen facebookside offentliggjort, at de i år vil have en helt speciel kaffeblanding til jul (1). Der bliver ikke på noget tidspunkt i facebookopslaget nævnt, at der også vil være en julekalender. December nærmer sig hastigt, og efter Absolut Kaffe's seneste udmelding, så vurdere vi altså at der ikke kommer nogen kaffe julekalender.

Kaffer: 24 forskellige kaffer (Ikke bekræftet) (2). I 2017 var det hele bønner, så vi regner også med, at det vil være tilfældet i år. Så vil man investere i en julekalender fra Absolut kaffe, så bør man nok have enten en kaffemølle eller -kværn.


Pris: 599 kroner.( Ikke bekræftet) (3). Julekalenderen kostede i 2017 599 kr., og det virker derfor meget tænkeligt, at den vil kunne komme til at koste det samme.


I salg: Ukendt (Ikke bekræftet). Vi har intet der rigtig kan pege på en konkret tidsperiode.


Estate Coffee


Estate Coffee har tidligere været at finde i kaffe julekalendere fra andre virksomheder, men i år fører de altså deres helt egen julekalender.

Kaffer: 24 forskellige kaffekapsler (Ikke bekræftet). Julekalenderen vil indeholde 24 kapsler, hvor 12 af dem vil være økologiske og de resterende 12 klassiske Nespresso kaffekapsler (1). Det er interessant, at de skriver, a det er klassiske Nespresso kapsler. Vi tror dog her at de mener, at det er "almindelige" Nespresso kapsler fra deres eget sortiement, og er altså ikke "ægte" kapsler fra Nespresso. Fordi at vi regner med, at Estate Coffee's eget kaffesortiment, vil spille en central rolle, så kan vi nok godt forvente, at flere af deres normale kaffekapsler vil være at finde i julekalenderen. Så der er en god sandsynlighed for, at flere af disse kaffer vil kunne findes i julekalenderen. Tryk HER.

Pris: 249 kroner.(Bekræftet) (2). Nb. man kan med fordel gøre brug af de 10% rabat, som man får ved ens første køb.

I salg: Kan forudbestilles nu (Bekræftet) (3). Julekalenderen laves i et begrænset parti, så det gælder altså om at slå til med det samme.

Du kan bestille Estate Coffee's på knappen herunder:




Real Coffee


I år  vil Real Coffee have deres egen kaffe julekalender til Nespresso. Den blev jeg lidt overrasket over, for jeg har ikke kunne finde noget information, som peger på at de har gjort det tidligere. Spændende!

Kaffer: 48 kaffekapsler (Bekræftet). Real Coffee nævner selv, at der ved hver låge vil være en overraskelse for to personer (1). Så vi går udfra, at der vil være 24 låger, med to kapsler i hver. Vi ved ikke endnu noget om hvilke kaffer det vil være, men vi føler os ret sikre på, at det vil være kaffekapsler fra deres eget sortiment. De har 11 forskellige kaffer at gøre godt med (2), så mon ikke at de også vil finde vej til årets julekalender? Det tror jeg bestemt.

Pris: 199 kroner. (Bekræftet) (3). Det er vel også en meget fair pris for, hvad der potentielt kan være en masse blandet kaffekapsler. 

I salg: 13/10 - Oktober (Bekræftet). Det er som bekendt første gang, at jeg rigtig støder på en kaffe julekalender fra Real Coffee. Så det kom altså lidt ud af det blå, men nu er den her! Real Coffee skriver selv, at den kun er lavet i et begrænset parti. Så det gælder om at slå til så hurtigt som muligt!

Du kan bestille Real Coffees Kaffekapsel Julekalender på knappen herunder:


Beanies


Den første rigtige instant kaffe julekalender kommer fra Beanies, som vi bedst kender for at blande instant med alle mulige mærkelige smage. Det lyder som en interessant og spændende men også meget speciel julekalender. Det kommer nok ikke som nogen overraskelse, men jeg er ikke særlig glad for smag infusion af kaffe. Kaffe skal være kaffe, og klarer sig udmærket uden noget.

Kaffer: 46 x Beanies stick (Bekræftet) (1). Så der vil være til to kopper kaffe hver eneste dag i december. Beanies har så utroligt mange smagsvarianter, så der vil nok sagtens kunne være 24 forskellige smagsvarianter. Desværre så tror jeg ikke at det vil være tilfældet. Læg mærke til beskrivelsen "6 x Beanies stick (2 per dag; assorteret)". Så det kan sagtens ske, at det bare bliver nogle tilfældige sticks, som bliver puttet ned i julekalenderen. Det er i hvert fald noget, som er vigtigt at være opmærksom på inden, at man går ud og investere i sådan en fætter.

Pris: 199 kroner. (Bekræftet) (2). Det ser ud til, at det er standard prisen på mange af kaffe julekalenderne, så det er vel nok ikke den store overraskelse.

I salg: 14/10 - Oktober (Bekræftet). Det er første gang, at jeg støder på en instant kaffe julekalender. Så den kom faktisk som lidt af en overraskelse. Men her er den altså. Jeg er lidt nysgerrig, og på trods af, at jeg ikke er meget for at blande smage med kaffe, så er min nysgerrighed da blevet vækket. Skal jeg købe den? Hmmm. Måske.

Du kan bestille Beanies Instant Kaffe Julekalender på knappen herunder:


Kender du en julekalender vi har misset, eller ligger du inde med anden nyttig information?  Så del det endelig med os nede i kommentarfeltet!



-->