fredag den 17. maj 2013

First Class Instant Coffee

En klog mand har engang sagt, at pris og kvalitet altid umådeligt hænger sammen. Er First Class Instant Coffee undtagelsen?


Bønner: En blanding af Arabica og Robusta.

Udseende: Kaffen ser meget tynd ud, på trods af at jeg har fulgt varedeklarationen til fulde.

Duft: Den har en meget brændt duft, og jeg kommer ikke lige umiddelbart til at tænke på kaffe. Mere af brændte bildæk. Den har ikke duften med sig.

Smag: Den har en meget mørk smag, men igen smager den lidt brændt. Den er ikke speciel rar at have i munden. Får associationer til rustne søm.

Discount kaffe. Punktum.

Der er ikke nogen grund til, at forsøge at pakke det ind. First Class Instant Coffee lugter langt væk af discount kaffe så det batter. Prisen er da også presset helt i bund med 100 g. instant kaffe for 26,50 kr. Så selvfølgelig skal man ikke have forventninger sat alt for højt.

Jeg må ærligt indrømme, at jeg ikke er den helt store fan af denne kaffe. Den er ikke videre behagelig at have i munden, og man kan nærmest høre den skrige efter mælk og sukker. Den har en meget brændt smag, og efter at kaffen har forladt munden, sidder man tilbage med en flad "dry" smag i munden. Den er ikke rigtig mild og dejlig, som man ellers bliver lovet på etiketten.

Står det lidt småt til med pengene, eller er det sidst på måneden, så er denne kaffe udmærket til lige at få noget der bare tilnærmelsesvis minder lidt om kaffe. Men så er det også ligesom dét. Mere gemmer der sig ikke i glasset. Den får dog en bønne for prisen.


1 ud af 5 bønner


-->