mandag den 23. september 2013

Grøn Balance Økologisk Instant Coffee

Går Fairtrade og økologi op i en højere enhed, uden at gå på kompromis med smag og kvalitet?

Bønner: En blanding af arabica og robusta.

Duft: Har en sur duft, som dog senere udvikler sig til at falde mere i baggrunden. Den får dog aldrig rigtig den "rigtige" kaffeduft. Man kan til gengæld tydeligt dufte robustaen.

Udseende: Ser ikke særlig mørk ud, har en let og på grænsen til tyndt udseende. Den får dog en mere sort farve, efter at den har stået lidt.

Smag: Første smagsindtryk er, at den ikke er så kraftig i sin smag. Man kan sagtens ane en ristet smag, som får en smule modspil af noget bitterhed.

Dommen:

Første tanke da kaffen ramte tungen var, at den smagte lidt som skumsvampene fra Malaco - dem med jordbær smag. Den har lidt den samme tynde vanilie/skum smag, som man har lidt svært ved, at beskrive og definere. Hvilket jo teoretisk ikke giver nogle mening, men ikke desto mindre så smager den faktisk sådan. Så hvis at man leder efter den helt store kaffeoplevelse, så skal man kigge meget dybt i koppen.

Den har en okay smag, men jeg er ikke den helt store tilhænger af, at mixe arabica sammen med robusta. Fordi at det ofte får en lidt mærkelig smag, og ofte kan robustan godt virke meget gennemtrumfende og tvinge arabicaen i baggrunden.

Det er ikke en kaffe som man falder ned af stolen af, den har ikke den helt store "wauw"-effekt. Den er okay. Jeg har dog smagt mange kaffer som var meget meget værre. Men man får ikke meget kaffeoplevelse for den ellers små pebret pris. På plus siden er det jo altid rart at se en kaffe der er fairtrade og den her kan også bryste sig med at være økologisk. Respekt!

Vægter man økologi meget højt, er kaffen nok ikke noget dårligt køb. Er man lidt ligeglad, så brug dine penge andetsteds.



1 ud af 5 bønner



//Kong Kaffe
-->