Vi har her PåKogepunktet udviklet en simpel 3-trins guide til kaffesmagning. For at forstå hvad vi mener og ligesom være på samme niveau, er det på tide at du kommer op af stolen ! Det er NU at du har mulighed for at RIGTIG smage kaffe !
Varm kaffekedelen op, pour instant kaffe over i en kop, rist dine bønner!
Lad os komme igang !
1. Nyd kaffen med øjnene
Læg mærke til de forskellige farver og nuancer. Prøv at bedømme dens fylde. Ser den tung eller let ud? Vej den med øjnene !
2. Duft derefter aromaen
Luk øjenene og giv dig tid til at dufte de mange forskellige aromaer. Ikke bare noget med at lige hurtig tage et snif. Ned med næsen! Snus igennem ! Rør evt. rundt i kaffen med en ske for at frigive endnu flere aromaer. Kan du dufte toner af blomster eller mørkt træ? Eksempler på andre aromaer kan være krydderier, korn, honning, kakao og citrus.
3. Og endelig... smag kaffen
Tag en god mundfuld af kaffen, og lad den "dække" alle mundens forskellige områder. Lad den flyde ud i hele munden. Læg mærke til hvor på tungen de forskellige smagsnuancer mærkes. Sødme opfattes på tungespidsen, hvor bitterhed opfattes bagerst på tungen. Mærk kaffen i munden ! Hvordan føles den? Har den meget fylde? Synk kaffen og mærk varmen brede sig ned igennem kroppen.
Ligger du inde med et tip eller et trick til at nyde kaffe, så skal du være så velkommen til at dele det med os andre i kommentarfeltet!
tirsdag den 16. april 2013
How to: At nyde en kop kaffe
2013-04-16T21:37:00+02:00
Kong Kaffe
guides|
How to: At nyde en kop kaffe
2013-04-16T21:37:00+02:00
guides|
-->
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)